• Liora Houbara

מרק ירקות סמיך

עודכן ב: 1 אפר 2019


צילום - עודד חוברה


רוצים מרק בריא דיאטטי, אבל שיהיה גם סמיך ומשביע?

הטריק הוא להוסיף קווקר, שמסמיך את המרק ומוסיף סיבים בריאים התורמים לשובע, להורדת רמות כולסטרול וסוכר

אפשר להחליף את הקוואקר לשיבולת שועל נקייה מגלוטן לרגישים


סיר גדול, 8 מנות -55 קלוריות למנה

החומרים:

  • בצל קצוץ

  • כפית שמן

  • 1/4 כרובית חתוכה לפרחים קטנים

  • 1/4 כרוב פרוס לפרוסות דקיקות

  • 3 גזרים חתוכים לעיגולים

  • 2 קישואים חתוכים לקוביות

  • 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות

  • כוס קווקר (שיבולת שועל) דק (רצוי אורגני) - אפשר להחליף בשיבולת שועל מנוקה מגלוטן לרגישים

  • 12 כוסות מים (רצוי מינרלים)

  • 2 כפות אבקת מרק ירקות אורגני

  • מלח ופלפל לפי הטעם

אפשר לגוון בתוספת אטריות דקיקות (70 קלוריות לחצי כוס)


אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בכפית שמן עד שהוא מזהיב.

מוסיפים את כל שאר הירקות, אחד אחרי השני ואחרי כל אחד מערבבים מעט תוך כדי בישול. מוסיפים את המים, קווקר, אבקת מרק ומלח ומערבבים היטב.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שכל הירקות רכים אבל עדין שומרים על צורתם, כחצי שעה.

מגישים חם!




רוצים עוד מתכון מעולה שהולך טוב עם המרק?

מרק קרופניק בטטות

לחצו כאן או על התמונה למתכון המלא


רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה


אשמח לכל תגובה או שאלה, וגם לשמוע איך יצא, מתחת למתכון בתגובות הפייסבוק 


אהבתם את המתכון? שתפו רוצים לקבל מתכונים למייל ? הרשמו כאן

#soups #vegeterian #recipes #מרקים #vegan

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד