top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

מרק קרם כרובית עם שפצלה (Spätzle) -בצקניות למרק

עודכן: לפני יום 1

מרק קרם כרובית עם שפצלה (Spätzle) -בצקניות
מרק קרם כרובית עם שפצלה (Spätzle) -בצקניות

יש לי רגעים כאלה במטבח שבהם אני רוצה משהו מחמם, אבל שלא יכביד.

מרק כרובית הוא אחד הפתרונות הכי פשוטים שלי.

הוא יוצא קרמי וסמיך בלי להשתמש בקמח ובלי תפוחי אדמה, רק מהכרובית עצמה.

תמיד מפתיע אותי איך הירק הזה מצליח לתת גוף ומרקם כל כך עשיר, ב

זמן שהוא דל פחמימה וקל לעיכול.

עם השנים למדתי להעריך את הכרובית לא רק כעוד ירק,

אלא כבסיס שמאפשר לי להכין מנות מזינות,

בלי לוותר על המראה והמרקם שאני רוצה.

היא מתרככת מהר, נטמעת יפה בטעמים,

ובעיקר נותנת תחושת שובע רגועה. אני אוהבת מנות שמחזיקות אותי טוב

בלי להפיל אותי אחר כך, והמרק הזה עושה בדיוק את זה.


אם בוחרים להכין את מרק כרובית ללא הבצקניות הוא דל פחמימה וללא גלוטן

דיאטיפ של ליאורה – למה כרובית היא ירק שחובה להחזיק בבית

כרובית היא הרבה מעבר לירק לבן ותמים. יש בה תרכובות טבעיות ממשפחת הגופרית, כמו סולפורפאן וגלוקוזינולטים, שמוכרות במחקר ככאלה שתומכות בהגנה מפני תהליכים סרטניים.


סיר משפחתי גדול 12 מנות

60 קלורית למנה של מרק בלבד | 130 קלוריות למנה שיש בה בצקניות

החומרים למרק :

  • 2 כרישה - רק החלק הלב חתוך גדול

  • 2 בצלים קלופים ופרוסים גס

  • 6 שיני שום

  • 1 ראש כרובית גדול או 2 קטנים, שטוף וחתוך לפרחים (משאירים בצד 2 פרחי כרובית לבצקניות (Spätzle)

  • 5 גבולי סלרי קצוצים גס

  • מים

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

  • קורט אגוז מוסקט

  • 250 מ"ל שמנת לבישול 9% (אפשר לחהליף בתחליף טבעוני וגם לוותר בכלל)

  • חופן פטרוזיליה

  • עלי בייבי תרד קצוצים גס- מאוד מומלץ

החומרים לבצקניות (Spätzle)

330 גרם קמח כוסמין 80% אפשר גם כל קמח אחר אבל זה יותר בריא

200 מ"ל סודה קרה

2 ביצים

פירורים מ - 2 פרחי הכרובית שהשארתם לבצקניות וקצצתם דק לפירורים בעזרת סכין או מעבד מזון

רק בכמויות שלעיל

ואפשר להוסיף עשבי תיבול ובכל מקרה מוסיפים את פירורי הכרובית אחרי שבלילת הבצק מוכנה

לקישוט והגשה, אופציונאלי רק אם רוצים:

  • עלי נענע, או עלעלי מיקרו או פירורי כרובית

  • יוגורט (אפשר טבעוני)

  • זילוף שמן זית איכותי

  • אופן ההכנה :

להכנת מרק כרובית:

בסיר גדול נון סטיק ואפשר עם שפירץ שמן, מוסיפים את הכרישה והבצל ומזהיבים.

מוסיפים את שיני השום ומערבבים עוד 2 דקות.

מוסיפים את פרחי הכרובית ומזהיבים תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הסלרי, המים , התבלינים

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים עד שפרחי הכרובית והסלרי מתרככים.

מוסיפים את הפטרוזיליה

לסיר ומבשלים עוד 2 -3 – דקות. מכבים את האש.

מוסיפים את השמנת לבישול.

בעזרת בלנדר מוט טוחנים עד מרקם גס, גרגרי, כמו שאתם אוהבים.

אפשר להגיש בשלב הזה

מוסיפים את עלי הבייבי תרד ממש לפני ההגשה, בצלחת עצמה

כדי שישמרו על טריות וקראנציות. לא ממליצה לבשל אותם



אחרי שמכינים מרק חם כזה, אני תמיד נזכרת כמה העונה הזו יכולה להיות גם הזדמנות. חורף מביא איתו קור, עייפות ורצון להתכרבל, אבל הוא גם זמן מצוין לעשות סדר בגוף ולהקל עליו.

בדיוק בגלל זה יצרתי את קיט החורף קל על המשקל,

שכולל שילוב של צמחי מרפא טבעיים, תפריט מסודר, מדריך מקיף לעונה הקרה

ועוד כמה בונוסים שיהפכו את החורף שלך להרבה יותר פשוט.

המטרה היא לעבור את החודשים הקרים בלי לעלות במשקל, ואולי אפילו לרדת,

בצורה טבעית ונעימה שמתאימה לשגרה.

הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:

 הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,

משפרים את תחושת השובע,

 מרגיעים את מערכת העיכול

 ותומכים בשריפת הקלוריות.

כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.

לחורף קל, בריא ומהנה יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!

אז

אם החורף בדרך כלל מאתגר אותך,

זה הכלי שיעזור לך להישאר מאוזנת לאורך כל העונה.

ואם את רוצה לדעת איך אפשר לרדת במשקל למרות שחורף בחוץ

בלי לוותר על מתוק יומי?

 מזמינה אותך להכיר את קיט החורף

חורף קל על המשקל (ואם הגעת לכן בחורף, הוא גם בהנחת חורף)

כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית


קיט חורף קל על המשקל לחודש או לחודשיים
לקנייה


הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page