top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

עוף מתובל בתפוחים ודבש

עודכן: 2 בספט׳ 2023


עוף מתובל בתפוחים ודבש
עוף מתובל בתפוחים ודבש - צילום: עילית אזולאי, סגנון: איתמר אדלר-ללאשה

מנה עיקרית קלאסית לארוחת החג לראש השנה - מאחד את טעמי סמלי החג -

תפוח בדבש.

אפשר כמובן בכל יום או שבת.

כל המנה בתבנית אחת,

שחוסכת עבודה וניקיון מטבח, כמו שאני אוהבת.

עוף שיוצא עסיסי מאוד,

גם אחרי שהשארתם את העור של העוף אצל הקצב.

הוא פשוט מתבשל בעסיס התפוחים והתיבול

וזה לגמריי מספיק.


4 מנות 465 קלוריות למנה שהיא ארוחה שלמה

החומרים:

4 רבעי עוף (לבקש מהקצב שיוריד את העור ויחלק כל רבע ל – 2 ) 6 כפות דבש ½ כוס רוטב סויה (רצוי סויה מתוקה)

2 כפות טריאקי 3 כפות חומץ בלסמי

כף חרדל

12 שיני שום פרוסות או שלמות

1 בצל

כפית קינמון

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס אם רוצים

4 תפוחי אדמה או 2 בטטות

4 תפוחי עץ גראנד קלופים ללא גלעינים


אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המשרה – דבש, רוטב סויה, טריאקי, חומץ בלסמי, חרדל, תבלינים ושום.

משרים חלקי העוף בתוך המשרה לפחות שעתיים, ורצוי לילה שלם במקרר.

קולפים את הבצל ותפוחי האדמה או הבטטות.

פורסים את הבצל, חותכים את תפוחי האדמה/ בטטה לעיגולים ואת תפוחי העץ לפלחים.

מפזרים בתבנית אפיה בעלת דפנות גבוהות, מרופדת בנייר אפיה, את הבצל, שיני השום,תפוחי האדמה ותפוחי העץ.

מניחים את חלקיה עוף מעל.

את המשרה שנשאר שופכים מעל העוף והירקות והפירות שבתבנית.

מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות,כשעה.

מידי פעם פותחים את התבנית ושופכים מהרוטב שבתבנית על העוף.

לאחר שתפוחי האדמה התרככו מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ ¼ שעה ללא כיסוי.

מגישים חם בכל מנה ¼ עוף , תפוח אדמה או חצי בטטה ותפוח עץ.

מגישים חם.


 

רוצה לדעת איך אפשר לעבור את החגים בלי עליה במשקל?

אני מזמינה אותך להכיר את הקיט המצליח שלי

קיט חגים קלים על המשקל.

הקיט שיעזור לך לעבור את תקופת החגים,

באותו משקל (ואפילו לרדת במשקל),בלי נפיחות במערכת העיכול,

לעבור את הצום בקלות, וגם להקל רגשית עת התקופה הזו.

כדי שתוכל.י להנות מחגים טעימים, בריאים ובלי עליה במשקל

כל הפרטים ורכישה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך