top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

קבבים עם עשבי תיבול ופלפלים בנינג'ה גריל/ במחבת פסים /מנגל


קבבים עם עשבי תיבול ופלפלים בנינג'ה גריל/ במחבת פסים /מנגל



ברוכים הבאים למתכון האביבי המושלם (שכמובן מתאים גם ליום העצמאות ולכל מנגל)!

כשהשמש מתחילה לחמם ועונת הטיולים והפיקניקים בשיאה,

אין כמו קבבים ריחניים ועשירי טעמים שאפשר להכין בבית בקלות.

הקבבים האלה הם פתרון מושלם לפיקניק משפחתי בטבע,

לארוחה מהירה בערב או כשמתחשק לכם טעם של "על האש" בלי לצאת מהבית.

אף שקבבים מסורתיים מוכנים לרוב מבשר בקר,

חשוב לזכור שצריכה מוגזמת של בשר בקר קשורה לסיכונים בריאותיים שונים,

כולל מחלות לב וסוגי סרטן מסוימים.

לכן, אני ממליצה לשקול להכין את הקבבים האלה מתערובת של בשר עוף והודו טחון (חצי-חצי) – כך תקבלו מנה דלה יותר בשומן רווי וקלוריות, אך עשירה לא פחות בטעם!

***דיאטיפ של ליאורה -

בשביל לשדרג את הקבבים, אני הוספתי בצל ופלפלים שנותנים הרבה טעם וארומה לקציצות. אפשר לשחק עם התוספות לפי מה שאוהבים - להוסיף גזר מגורר, זוקיני, פטריות קצוצות דק או כל ירק אחר. כל תוספת כזו לא רק תעשיר את הטעם, אלא גם תוסיף לחות לקבבים ותעזור להם להישאר עסיסיים. זו גם דרך מצוינת להכניס יותר ירקות לתפריט!**


10 קבבים בינוניים , 140 קלוריות לאחד החומרים :

  • 500 גרם בשר טחון מעורב עוף והודו

  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה

  • 1/4 צרור שמיר קצוץ

  • 1/4 כוס מיץ לימון (מלימון אחד)

  • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות

  • 2 פלפל שושקה (אחד אדום ואחד צהוב) חתוכים לקוביות קטנות

  • 4 שיני שום כתוש או קפוא

  • 1 כפית שטוחה מלח דק

  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

  • 1 כפית ראס אל חנות

  • 1/4 כפית קינמון

  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה :


קבבים עם עשבי תיבול ופלפלים בנינג'ה גריל/ במחבת פסים /מנגל

להכנת הקציצות

  1. מחממים מחבת יבשה (ללא שמן) ומזהיבים את הבצל הקצוץ

  2. מוסיפים את קוביות הפלפל השושקה ומטגנים יחד עד לריכוך

  3. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד כחצי דקה עד לשחרור ריח

  4. מניחים לתערובת הירקות המטוגנת להתקרר מעט

  5. מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון עם התבלינים (מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות וקינמון)

  6. מוסיפים את תערובת הירקות המטוגנת שהתקררה

  7. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ואת מיץ הלימון

  8. לשים היטב את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד

  9. יוצרים קבבים כמו בסרטון

  10. מעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד לפחות לשעה לייצוב הקציצות



אופן ההכנה בנינג'ה גריל:

  1. מחממים את הנינג'ה גריל במצב גריל, חום גבוה ל-14 דקות

  2. כשהמכשיר מסמן להוסיף מזון, מסדרים את הקציצות בשכבה אחת וסוגרים למשך 6-7 דקות (רצוי לבדוק באמצע שלא נשרפות)

  3. הופכים לעוד 5-6 דקות ומוודאים שהקבבים לא נשרפים ולא מתייבשים

  4. חוצים קציצה אחת כדי לבדוק שהיא מוכנה

אופן ההכנה במחבת פסים:

  1. מחממים מחבת פסים על אש בינונית-גבוהה (ללא שמן)

  2. מניחים את הקבבים על המחבת ומבשלים כ-4-5 דקות מכל צד

  3. מוודאים שמתקבל צבע חום יפה עם פסי צריבה

  4. חוצים קציצה אחת לבדיקת מוכנות

אופן ההכנה על מנגל:

  1. מחממים מנגל (עדיף חשמלי, יותר בריא וגם לשליטה טובה יותר בטמפרטורה) לחום בינוני-גבוה

  2. מניחים את הקבבים על הרשת ומבשלים כ-5-6 דקות מכל צד

  3. במקרה של מנגל פחמים, מומלץ להניח את הקבבים לא ישירות מעל הפחמים הלוהטים אלא בצד, לבישול איטי יותר ואחיד

  4. צריך להשגיח היטב כדי למנוע שריפה של הקבבים

אפשרויות הגשה:

  • מגישים חם לצד טחינה, סלט ירקות קצוץ ופיתות מקמח מלא

  • ניתן להגיש עם אורז או תפוחי אדמה בתנור

  • טעים גם חם וגם קר

  • מתאים לכריכים למחרת או לסלט

הקבבים שומרים על טעמם גם קרים וניתן לשמור במקרר עד 3 ימים במיכל אטום.


אחרי שהכנתם את הקבבים הבריאים האלה, קל להבין כמה טוב אפשר להרגיש כשמכניסים לגוף רק מה שבאמת מזין אותו. זה לא רק עניין של מתכון אחד – זו גישה שלמה לחיים.


כמה פשוט – ככה טעים, נכון?

הקבביםהאלה הם רק טעימה קטנה ממה שאפשר לעשות כשמשלבים מתכונים דלי פחמימה בתהליך. אבל CARB DETOX היא הרבה יותר מזה –

 זו תוכנית שלמה ומובנית לירידה במשקל בצורה שפויה ובריאה.

זה לא רק עניין של אוכל טעים, אלא של גישה חדשה לאורח חיים – כזו שמחזירה לך את השליטה והביטחון בדרך שלך. אם את מחפשת תוכנית שתעבוד עבורך ולא להפך, זו בדיוק ההזדמנות להתחיל.

תוכנית CARB DETOX

השיטה שעזרה לעשרות אלפי נשים, לצאת מהתקיעות ולרדת במשקל, מהר ובטוח

30 יום שיעזרו לך להתניע את ההרזיה שלך


וסוף סוף לראות את מחוג המשקל פונה לכיוון הנכון

תוכנית דלת פחמימות בריאה ומהודקת בפלטפורמה דיגיטלית

שתעזור לך להכנס לתהליך הרזיה

לרדת במשקל 

ולצמצום משמעותי במשקל ובהיקפים בצורה טבעית ללא ספירת קלוריות!

תוכנית און-ליין מעשית

ירידה במשקל | מתכונים |תפריטים

וגם אפשרות לצמחי מרפא

כדי לעשות CARB DETOX,

להפחית פחמימות וגם בהמשך להנות מפחמימות 

ועדיין לרזות ואח"כ להמשיך לשמירה על המשקל,

להצטרפות לתוכנית CARB DETOX EXPRESS


תוכנית CARB DETOX


הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך יצא וגם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות

אני מקבלת הודעה למייל על כל גובה שנכתבת עם הזדהות בעת כתיבת התגובה, אם תכתבי כאוחר, לא בטוחה שאראה את ההודעה.

ואני כמובן אשמח מאוד להגיב לך


2 תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
סליחה
03 במאי
דירוג של 4 מתוך 5 כוכבים

רק לידיעה ששמיר לא מתחתן (לא מתביית ) עם כוסברה או פטרוזיליה, היות והארומה שלו שתלטנית .

סליחה

לייק
Liora
Liora
07 במאי
בתשובה לפוסט של

טעם זה ענין של טעם כי בלוטות הטעם שלנו שונות מאחד לשני. ולכן לא כולנו טועמים אותו דבר למרות שנשדמה לנו שכן. יכולה ליהות רגישות גבוהה או נמוכה לטעמים. כמו משיש כאלה שלא מוכנים לאכול פטרוזיליה אז כמובן שכל אחד יכול לשחק אם התיבול

לייק

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page