top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

פיצה בצבעי פסטל

עודכן: 17 באוג׳ 2022


פיצה בצבעי פסטל

מי לא אוהב פיצה?

ומה הדרך הכי שווה לכבוש את לבם של הילדים שלכם, או המשפחה והחברים שבאים לאירוח קליל?

לצבוע את הפיצה שלכם בצבעים שיפילו את כולם מהרגליים!



פיצה בצבעי פסטל

החומרים:

לבסיס -

  • 1 כוס קמח ללא גלוטן

  • 1 כפית פסיליום האסק (אפשר להחליף בזרעי צ׳יאה)

  • 1/2 כפית מלח דק (רצוי הימלאיה או מלח מאיכות גבוהה)

  • 1 כפית שמרים

  • 1/2 כפית סילאן (אפשר גם סירופ מייפל איכותי)

  • 3/4 כוס מים חמימים

  • 1 כף שמן זית איכותי

  • 1/2 כפית אבקת דנוליאלה סלינה (או כורכום)

  • 1/2 כפית אבקת פיטאיה (או סברס)

  • 1/2 כפית אבקת אפונת הפרפר או ספירולינה כחולה

לציפוי - שימו לב שהחומרים לציפוי אינם אפויים ולכן מוסיפים אותם לאחר האפייה

  • חופן עלי רוקולה

  • חופן עלי בזיליקום

  • חופן עלי תרד סגול (או ירוק אם אין)

  • עגבניות שרי צבעוניות חצויות

  • גילופי גזר לבן וצנוניות (שיצרתם בעזרת קולפן)

  • גבינה בולגרית מפוררת מעל - אפשר להחליף בגבינה טבעונית שאוהבים (אפשר גם כדורי ריקוטה קטנים)

  • פרחים אכילים לקישוט (אופציונלי)


אפשרויות ״רטובות״ לרוטב -

פיצה לבנה -

  • זיגוג מיץ ליים או שמן זית איכותי. (אפשר להוסיף גם כדורי ריקוטה או גבינה טבעונית נוספתלאופציה הטבעונית)

פיצה אדומה -

  • לפני שמוסיפים את הציפוי, אפשר למרוח קלות רוטב עגבניות איכותי (מומלץ ביתי) או טפנדעגבניות (אם מורחים רוטב אפשר למרוח לפני האפייה או אחרי)

פיצה ירוקה -

  • לפני שמוסיפים את הציפוי, אפשר למרוח קלות רוטב פסטו איכותי (מומלץ ביתי, אפשר למרוחלפני או אחרי האפייה)




אופן ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, עם אבקת הפסיליום האסק והמלח. מכינים גומה באמצע התערובת, אליהמוסיפים את השמרים, הסילאן והמים החמימים. מניחים בצד ל-5 דקות.

לאחר 5 דקות מתחילים ללוש את הבצק, לאט לאט מוסיפים את האבקות וממשיכים ללוש במשך 10 דקות. כשהבצק אחיד, מוסיפים חצי כף שמן זית לתחתית הקערה, מנחית את הבצק מעל ושופכים את החצי השנימעל הבצק.

מרדדים את הבצק על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם ל180 מעלות במשך 8 דקות.

*אם החלטתם להכין פיצה ירוקה או אדומה אפשר למרוח את הרוטב לפני האפייה.

לאחרי האפייה מצפים בחומרים לציפוי ומגישים חם.



פיצה בצבעי פסטל

 

כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

Rawnice

אבקות סופר פוד

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

מגזין X-net




עוד מתכונים בסדרה