• Liora Houbara

פיצה בצבעי פסטל

עודכן ב: 21 יול 2019


צילום - דרק סימפסון


מי לא אוהב פיצה?

ומה הדרך הכי שווה לכבוש את לבם של הילדים שלכם, או המשפחה והחברים שבאים לאירוח קליל?

לצבוע את הפיצה שלכם בצבעים שיפילו את כולם מהרגליים!


בחרו את צבע הסופר פוד אהוב עליכם ובואו נתחיל!



החומרים:

לבסיס -

  • 1 כוס קמח ללא גלוטן

  • 1 כפית פסיליום האסק (אפשר להחליף בזרעי צ׳יאה)

  • 1/2 כפית מלח דק (רצוי הימלאיה או מלח מאיכות גבוהה)

  • 1 כפית שמרים

  • 1/2 כפית סילאן (אפשר גם סירופ מייפל איכותי)

  • 3/4 כוס מים חמימים

  • 1 כף שמן זית איכותי

  • 1/2 כפית אבקת דנוליאלה סלינה (או כורכום)

  • 1/2 כפית אבקת פיטאיה (או סברס)

  • 1/2 כפית אבקת אפונת הפרפר או ספירולינה כחולה

לציפוי - שימו לב שהחומרים לציפוי אינם אפויים ולכן מוסיפים אותם לאחר האפייה

  • חופן עלי רוקולה

  • חופן עלי בזיליקום

  • חופן עלי תרד סגול (או ירוק אם אין)

  • עגבניות שרי צבעוניות חצויות

  • גילופי גזר לבן וצנוניות (שיצרתם בעזרת קולפן)

  • גבינה בולגרית מפוררת מעל - אפשר להחליף בגבינה טבעונית שאוהבים (אפשר גם כדורי ריקוטה קטנים)

  • פרחים אכילים לקישוט (אופציונלי)


אפשרויות ״רטובות״ לרוטב -

פיצה לבנה -

  • זיגוג מיץ ליים או שמן זית איכותי. (אפשר להוסיף גם כדורי ריקוטה או גבינה טבעונית נוספתלאופציה הטבעונית)

פיצה אדומה -

  • לפני שמוסיפים את הציפוי, אפשר למרוח קלות רוטב עגבניות איכותי (מומלץ ביתי) או טפנדעגבניות (אם מורחים רוטב אפשר למרוח לפני האפייה או אחרי)

פיצה ירוקה -

  • לפני שמוסיפים את הציפוי, אפשר למרוח קלות רוטב פסטו איכותי (מומלץ ביתי, אפשר למרוחלפני או אחרי האפייה)




אופן ההכנה:

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, עם אבקת הפסיליום האסק והמלח. מכינים גומה באמצע התערובת, אליהמוסיפים את השמרים, הסילאן והמים החמימים. מניחים בצד ל-5 דקות.

לאחר 5 דקות מתחילים ללוש את הבצק, לאט לאט מוסיפים את האבקות וממשיכים ללוש במשך 10 דקות. כשהבצק אחיד, מוסיפים חצי כף שמן זית לתחתית הקערה, מנחית את הבצק מעל ושופכים את החצי השנימעל הבצק.

מרדדים את הבצק על נייר אפיה ואופים בתנור שחומם ל180 מעלות במשך 8 דקות.

*אם החלטתם להכין פיצה ירוקה או אדומה אפשר למרוח את הרוטב לפני האפייה.

לאחרי האפייה מצפים בחומרים לציפוי ומגישים חם.





כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

@amberhoubara

https://www.iamendlesstrip.com

https://www.iamendlesstrip.com/blog

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

@liorahoubara

https://www.liora-houbara.co.il

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

@dereksimpsonphoto

https://derekbsimpson.com

Rawnice

אבקות סופר פוד

@rawnice

https://www.rawnice.com

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

@royalbaliceladonceramic

http://www.royalbaliceladon.com

מגזין X-net

https://xnet.ynet.co.il




עוד מתכונים בסדרה



רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה




אשמח לכל תגובה או שאלה, מתחת לכתבה בתגובות הפייסבוק

נהנתם מהכתבה? שתפו עם חברכם!

רוצים לקבל כתבות ומתכונים למייל ? הרשמו כאן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד