top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

סמודי בול - קערת חמסה ענברית

עודכן: 1 באוג׳ 2023


צילום - ענבר חוברה



כשנתקלתי לראשונה בדנוליאלה סלינה חשבתי שמדובר בשם של בחורה, המחשבה שמישהו החליט לקרוא ככה למיקרו אצה כל כך מיוחדת הצחיקה אותי.

המיקרו אצה הזו מלאה בבטא קרוטן וויטמין A והיא מצויינת לבריאות העור ועוד!



חשבתי מה אוכל לעשות עם הצבע הזוהר והיפה הזה, ומשהו בצבע החם והנעים הזה משך אותי למזרח התיכון, משהו בין מדינות צפון אפריקה, וה״שורשים״ של המדינה הקטנטונת הזו, אפילו ירושלים עלתה לי בראש - ואיך לא.. חמסה!



אז החלטתי לתת לקערה הזו את הכבוד המזרח תיכוני הראוי לה- עם אבטיח לקישוט, פסיפלורה כתומה וחמוצה, מנגו בבסיס הסמודי, תאנה מיובשת, שקדים ועוד..


הכינו את אבקת דנוליאלה סלינה שלכם

ובואו נתחיל! (חמסה חמסה חמסה...)




החומרים:

חומרי הבסיס -

  • כוס מנגו קפוא

  • 1/2 כוס פפאיה קפואה

  • פסיפלורה שלמה קפואה ללא הקליפה

  • 1/2 כפית דנוליאלה סלינה או כורכום

  • 30 מ"ל חלב סויה או שקדים או פרה (כוס צ׳ייסר)

החומרים לציפוי (אופציונלי לבחירתכם) -

  • חצי פסיפלורה

  • אבטיח

  • אננס

  • מוזלי בהכנה ביתית

  • שקדים

  • תאנה מיובשת

  • שבבי קקאו נא 100%

אופציונלי לקישוט -

  • כדורי פיטאיה (אם יש לכם כפית שעושים צורות של כדורים)

  • אבטיח חתוך על ידי חותכן עוגיות בצורת חמסה



אופן ההכנה:

מכניסים את כל מרכיבי הבסיס לבלנדר, מעבדים היטב עד שנוצר מרקם סמיך ועמיד כמו סורבה.

מעבירים לקערה, ומצפים בחומרי הציפוי שבחרתם.





 

כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

Rawnice

אבקות סופר פוד

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

מגזין X-net




עוד מתכונים בסדרה