top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

סמודי בול - קערת אוקיינוס

עודכן: 12 בדצמ׳ 2022


סמודי בול קערת אוקיינוס

צילום - ענבר חוברה


קערת האוקיינוס הוא קערה מעניינת ויפהפייה שלא היה קל להרכיב את המתכון המושלם לה...

הבעיה העיקרית היא שהייתי צריכה להשתמש רק בפירות שצבעם חיוור כדי לשמור על הצבע הכחול של אבקות הסופר פוד ולתת לו את כבודו ומקומו לזהור.


סמודי בול קערת אוקיינוס

ואז רציתי ליצור משהו קצת יותר מעניין וניסיתי לשחק עם שכבות, בדיוק כמו האוקיינוס, כחול כהה עמוק, כחול כהה למים העמוקים-רדודים, וצבע טורקיז צלול למים הרדודים.

חיפשתי כמה תבניות מגניבות כדי ליצור יצורים מהאוקיינוס באינטרנט וזה לקח שנים (למרות שעכשיו קל יותר להשיג אותן דרך האתר של Rawnice!) והשתמשתי בגרנולה בתוצרת ביתית כדי ליצור את החול.


סמודי בול קערת אוקיינוס

לקינוח, יצקתי את הסמודי הטעים הזה לתוך קערת הצדפה היפייפיה של Royal Bali Ceramics ו-וווווולללההההה - קערת האוקיינוס המושלמת!


סמודי בול קערת אוקיינוס



החומרים:

  • 1.5 בננה גדולה קפואה

  • 1/2 כוס אננס קפוא

  • 1 אפרסק לבן קפוא (ללא הקליפה והאמצע - רק חלקים לבנים)

  • 1 כף יוגורט או יוגורט קוקוס (או כל יוגורט טבעוני אחר)

  • 1/4 כפית ספירולינה כחולה

  • 1/2 כפית אבקת פרח אפונת הפרפר

החומרים לציפוי -

  • גרנולה ביתית או מוזלי בהכנה ביתית

  • אופציונלי - יוגורט/ יוגורט קוקוס מעורבב עם צבעי אבקות סופר פודס ומוקפא בתוך תבנית צורות אוקיינוס



אופן ההכנה:

אופציונלי - בצנצנת, או קערה קטנה, מערבבים את צבעי הסופר פודס האהובים עליכם עם יוגורט או יוגורט טבעוני, לא לערבב לחלוטין כך שיווצרו גוונים של הצבעים. מוזגים לתבנית צורות אוקיינוס ומקפיאים למשך הלילה.

בבוקר מכניסים את כל מרכיבי הבסיס לבלנדר, אבל רק 1/4 כפית ספירולינה כחולה מבין האבקות. מעבדים עד שנוצר מרקם חלק.

מעבירים רק 1/3 מהתערובת לקערה, מקפידים להצמיד את התערובת רק לצד אחד של הקערה (התערובת צריכה להיות סמיכה ועמידה כמו סורבה).

מוסיפים לבלנדר עוד 1/4 כפית אבקת פרח אפונת הפרפר, ומעבדים שוב.

מעבירים חצי מהתערובת לקערה, מקפידים שהתערובת הפעם תהיה במרכז (שוב היא צריכה להיות סמיכה ועמידה כמו סורבה).

מוסיפים 1/4 כפית נוספת של אבקת פרח אפונת הפרפר לבלנדר ומעבדים שוב.

מעבירים לקערה, הפעם בצידה הריק.

בעזרת כף, יוצרים צורות של גלים בתערובת שבקערה.

מפזרים גרנולה מעל בצד שהכי קרוב לצבע הבהיר (כמו חול בחוף ים).

מוציאים את הצורות הקפואות מהמקפיא ובעדינות מניחים ״בים״ או ב״חוף״ לקישוט.




סמודי בול קערת אוקיינוס



 

כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

Rawnice

אבקות סופר פוד

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

מגזין X-net




עוד מתכונים בסדרה