• Liora Houbara

סמודי בול - קערת אוקיינוס

עודכן ב: 21 יול 2019


צילום - ענבר חוברה


קערת האוקיינוס הוא קערה מעניינת ויפהפייה שלא היה קל להרכיב את המתכון המושלם לה...

הבעיה העיקרית היא שהייתי צריכה להשתמש רק בפירות שצבעם חיוור כדי לשמור על הצבע הכחול של אבקות הסופר פוד ולתת לו את כבודו ומקומו לזהור.



ואז רציתי ליצור משהו קצת יותר מעניין וניסיתי לשחק עם שכבות, בדיוק כמו האוקיינוס, כחול כהה עמוק, כחול כהה למים העמוקים-רדודים, וצבע טורקיז צלול למים הרדודים.

חיפשתי כמה תבניות מגניבות כדי ליצור יצורים מהאוקיינוס באינטרנט וזה לקח שנים (למרות שעכשיו קל יותר להשיג אותן דרך האתר של Rawnice!) והשתמשתי בגרנולה בתוצרת ביתית כדי ליצור את החול.



לקינוח, יצקתי את הסמודי הטעים הזה לתוך קערת הצדפה היפייפיה של Royal Bali Ceramics ו-וווווולללההההה - קערת האוקיינוס המושלמת!



בחרו את צבע הסופר פוד הכחול האהוב עליכם ובואו נתחיל!

(רמז... ספירולינה כחולה ופרח אפונת הפרפר!)



החומרים:

  • 1.5 בננה גדולה קפואה

  • 1/2 כוס אננס קפוא

  • 1 אפרסק לבן קפוא (ללא הקליפה והאמצע - רק חלקים לבנים)

  • 1 כף יוגורט או יוגורט קוקוס (או כל יוגורט טבעוני אחר)

  • 1/4 כפית ספירולינה כחולה

  • 1/2 כפית אבקת פרח אפונת הפרפר

החומרים לציפוי -

  • גרנולה ביתית או מוזלי בהכנה ביתית

  • אופציונלי - יוגורט/ יוגורט קוקוס מעורבב עם צבעי אבקות סופר פודס ומוקפא בתוך תבנית צורות אוקיינוס



אופן ההכנה:

אופציונלי - בצנצנת, או קערה קטנה, מערבבים את צבעי הסופר פודס האהובים עליכם עם יוגורט או יוגורט טבעוני, לא לערבב לחלוטין כך שיווצרו גוונים של הצבעים. מוזגים לתבנית צורות אוקיינוס ומקפיאים למשך הלילה.

בבוקר מכניסים את כל מרכיבי הבסיס לבלנדר, אבל רק 1/4 כפית ספירולינה כחולה מבין האבקות. מעבדים עד שנוצר מרקם חלק.

מעבירים רק 1/3 מהתערובת לקערה, מקפידים להצמיד את התערובת רק לצד אחד של הקערה (התערובת צריכה להיות סמיכה ועמידה כמו סורבה).

מוסיפים לבלנדר עוד 1/4 כפית אבקת פרח אפונת הפרפר, ומעבדים שוב.

מעבירים חצי מהתערובת לקערה, מקפידים שהתערובת הפעם תהיה במרכז (שוב היא צריכה להיות סמיכה ועמידה כמו סורבה).

מוסיפים 1/4 כפית נוספת של אבקת פרח אפונת הפרפר לבלנדר ומעבדים שוב.

מעבירים לקערה, הפעם בצידה הריק.

בעזרת כף, יוצרים צורות של גלים בתערובת שבקערה.

מפזרים גרנולה מעל בצד שהכי קרוב לצבע הבהיר (כמו חול בחוף ים).

מוציאים את הצורות הקפואות מהמקפיא ובעדינות מניחים ״בים״ או ב״חוף״ לקישוט.







כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

@amberhoubara

https://www.iamendlesstrip.com

https://www.iamendlesstrip.com/blog

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

@liorahoubara

https://www.liora-houbara.co.il

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

@dereksimpsonphoto

https://derekbsimpson.com

Rawnice

אבקות סופר פוד

@rawnice

https://www.rawnice.com

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

@royalbaliceladonceramic

http://www.royalbaliceladon.com

מגזין X-net

https://xnet.ynet.co.il




עוד מתכונים בסדרה



רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו ב5 צבעים?

בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



אשמח לכל תגובה או שאלה, מתחת לכתבה בתגובות הפייסבוק

נהנתם מהכתבה? שתפו עם חברכם!

רוצים לקבל כתבות ומתכונים למייל ? הרשמו כאן

Follow Me on Social Media

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Twitter Icon

© Liora Houbara

כל הזכויות שמורות לסודות בריאות ואושר של ליאורה חוברה.

המידע באתר אינו מהווה התויה רפואית. תמיד יש להתיעץ בכל נושא רפואי עם גורם רפואי מוסמך כמו רופא או דיאטנית קלינית.

תקנון האתר

בניית האתר ועיצוב - ענבר חוברה

לאתר של ענבר

צילום - עודד חוברה / ליאורה חוברה / ענבר חוברה

לעמוד הפייסבוק של עודד