top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

ריינבואו סושי

עודכן: 22 בדצמ׳ 2022


ריינבואו סושי


סושי הוא מאכל יפני מוכר מאוד, במערב הגדילו את צורתו, החליטו לטגן אותו או את מרכיביו, ובאופן כללי לשפוך עליו הרבה מאוד רטבים.

אם זקן יפני חכם היה רואה מה שקורה במערב, הוא היה מזדעזע בוודאות, כי אין מאכל יותר נקי, בריא, משביע ומלא בערכים תזונתיים כמו סושי!


אין מאכל יותר נקי, בריא, משביע ומלא בערכים תזונתיים כמו סושי!
אין מאכל יותר נקי, בריא, משביע ומלא בערכים תזונתיים כמו סושי!

הפעם החלטנו לצבוע אותו בסופר פודס ולהעניק לו עוד ערכים תזונתיים על הדרך!

אין סיכוי שהילדים שלכם יסרבו לזה, ומי תכינו לו את זה ירגיש כאילו הוענקה לו מתנה.



החומרים:

לאורז סושי -

  • 2 כוסות (400 גרם) אורז סושי

  • 2 כוסות מים (עדיף מינרליים)

למילוי-

  • 10 מקלות אספרגוס

  • 2 מנגו בינוניים

  • 200 גרם פטריות שיטאקי או אוייסטר

  • חבילת דפי נורי לגלגול

לטזו (חומץ סושי ביתי, אפשר לקנות אם לא רוצים להכין) -

  • 2 כפות (30 מ"ל) חומץ אורז חום (או חומץ יין אורז)

  • 1 כף מים

  • 1 כפית דבש או לייט אגבה

  • 1 כפית מלח ים או הימלאיה

לצבעים -

  • 1 כפית אבקת ספירולינה כחולה או אפונת הפרפר

  • 1 כפית אבקת פיטאיה

  • 1 כפית אבקת מאטצ׳ה או ספירולינה ירוקה

  • 1 כפית אבקת דנוליאלה סלינה או כורכום




אופן ההכנה:

מכינים את האורז -

שוטפים את האורז היטב בתוך מסננת גדולה מתחת למים זורמים. בעדינות רבה משפשפים את גרגירי האורז אחד בשני כדי לוודא שהעמילן מהאורז ירד, אבל לא חזק מידי כדי שהגרגירים לא ישברו.

כשהמים שעוברים דרך האורז שקופים, מעבירים את האורז לסיר (עדיף סיר נון סטיק גדול עם תחתית כבדה), ומוסיפים 2 כוסות מים.

משהים במים למשך 30 דקות לפני הבישול.

מדליקים את האש על להבה גדולה עד לרתיחה של המים עם האורז, ומיד מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים עוד 15 דקות (עדיף לשים שעון).

לאחר 15 דקות מכבים את האש, ומניחים לאורז להשאר מכוסה בסיר עוד 10 דקות.


להכנת הטזו -

בזמן שהאורז מתבשל, מערבבים היטב את כל החומרים יחד (אפשר בשייקר או בצנצנת)


מטבלים את האורז -

בעזרת כף עץ רחבה (או פלסטיק אבל לא מתכת), מעבירים את האורז מהסיר לקערה גדולה, רצוי שהקערה תהיה מאוד רחבה ושיהיה הרבה שטח פנים לאורז להצטנן.

בעדינות משטחים את האורז בקערה, ושופכים את הטזו (או החומץ סושי הקנוי) מעל האורז בצורה שווה ככל הניתן.

בעזרת ״קיפול״ האורז מצד אחד לשני ״מערבבים״ את האורז כדי שהחומץ יתערבב עם כל הגרגירים, בעדינות רבה כדי לא לשבור או למעוך את האורז.

אם אתם מרגישים יפנים היום, אתם יכולים להשתמש במניפה ביד השניה (או להעזר בחבר) בזמן שמערבבים את האורז, ככה בצורה המסורתית היו מצננים את האורז ונפטרים מכל האדים המיותרים.

האורז יהיה מוכן כשהשכבה העליונה כבר לא רטובה או לחה, מכסים עם מגבת מטבח עד שמכינים את הרולים.


צובעים את האורז -

מחלקים את האורז ל4 קערות.

מכינים 4 קערות קטנות או צנצנות, ומוזגים לכל אחת רבע כוס מים חמימים, עם כפית אבקת סופר פוד (לכל אחד צבע אחר. אם אין לכם 4 קערות קטנות או צנצנות אפשר להשתמש בצנצנת או קערה קטנה אחת ולהכין נוזל צבעוני אחד בכל פעם, לשפוך לקערת אורז אחת לשטוף וחוזר חלילה).

שופכים לכל קערת אורז נוזל צבעוני אחר, מערבבים היטב ומשרים ל-5 דקות.

לאחר מכן אפשר לשפוך את הנוזל הנותר מכל קערה לכיור.


מכינים את הירקות -

חותכים את קצוות האספרגוס ומקלפים בעזרת קולפן את ה״קליפה״ מאיזור ה״תחתית״ שנשאר.

מבשלים בסיר גבוה כדי שלא ישברו, אפשר להשתמש בסיר פסטה שיש בתוכו מסננת או בסיר מיוחד לאספרגוס אם יש לכם.

חותכים את הפטריות ומבשלים קלות על מחבת אפשר עם מעט רוטב סויה.

מפרידים עלי הקייל מהגבעולים וחותכים את המנגו והקייל לרצועות.

סדרו את הירקות על קרש חיתוך או צלחת כדי שיהיה לכם קל בשלב הגלגול.


מגלגלים את הרולים -

מכינים מגבת מטבח נקייה ורטובה וקערת מים חמימים בצד (זה ישמש אותנו כדי לנגב את הסכין החד בין כל פעולת חיתוך, וכדי להרטיב אותו. תהליך חשוב כי אם לא מקפידים עליו, הסושי עלול להתפרק. בנוסף מרטיבים את הידיים בכל פעם שמפזרים את האורז).

מכינים ״מאקיסו״ שטיח במבו לגלגול סושי, ועוטפים אותו בניילון נצמד כדי לשמור עליו נקי.

מניחים את שטיח הגלגול על משטח עבודה (עדיף קרש חיתוך גדול), מקלות הבמבו אמורים להיות לרוחב.

מניחים דף אצת נורי כשהשטח המבריק למטה, במרכז שטיח הגלגול.

בעזרת ידיים רטובות, מפזרים שכבה של אורז באופן שווה מעל אצת הנורי, משאירים 3 ס"מ ריקים בקצה הרחוק ממכם ללא אורז. - כאן המקום לתת לקסם לקרות ולסדר שורה אחת של אורז מכל צבע באופן שווה!

מסדרים את הירקות במרכז האורז לאורך (לא להעמיס מידי)

בעזרת האגודלים מרימים את שטיח הגלגול מלמטה ובעזרת האצבעות מחזיקים את הירקות, בזמן שמגלגלים את השטיח מעבר לירקות לכיוון הקצה השני, כנראה תגיעו לאיזור שהשארתם ריק, לוחצים מעט, וממשיכים לגלגל מעבר לאיזור האצה הריקה, בזמן שבעדינות ממשיכים להעביר את השטיח מעל ומעבר לרול.

כשהרול שלם מתחת לשטיח, לוחצים מעט בעדינות ומרימים את השטיח, אם האצה לא נדבקה לחלוטין אפשר בעזרת ידיים לחות להעביר את האצבעות הרטובות מעל.


חותכים את הרול -

אם תשימו לב, יש סימן קל של ״קיפול״ איפה שצריך לחתוך את הרול.

כדי להיות מאסטר בחיתוך סושי ולא לפרק את הרול בדיוק שניה לפני שהוא מוכן, חייבים לשמור על ניקיון הסכין ולחתוך בצורה מאוד החלטית, תנועה ראשונה הרחק מכם (באלכסון למטה) ומיד לאחר מכן בחזרה אליכם צמוד לקרש החיתוך.

מרטיבים בטיפת מים סכין חד, חותכים בדיוק באמצע (איפה שיש סימן), מנגבים את הסכין בעזרת המגבת הרטובה, ומרטיבים שוב, מסדרים את שני חצאי הרול אחד ליד השני באופן מדוייק ובעזרת תנועה אסרטיבית חותכים שוב בדיוק באמצע.

שוב מנגבים ומרטיבים, מסדרים (אפשר הפעם לסדר רק שני רבעים בכל פעם, או אם אתם מרגישים יפנים שוב - לסדר את ארבעת הרבעים ביחד), ושוב בתנועה אסרטיבית - חותכים.


טיפ -

שימו את השאריות לפי שכבות בתוך כוס או קערה קטנה כדי ליצור סנדוויץ סושי שירשים את כולם!

סנדוויץ' סושי
שימו את השאריות לפי שכבות בתוך כוס או קערה קטנה כדי ליצור סנדוויץ סושי שירשים את כולם!


 

כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״

שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net

ענבר חוברה

בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל

הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום

ליאורה חוברה

דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה

ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל

דרק סימפסון

צלם

צילום, וסגנון (סטיילינג)

Rawnice

אבקות סופר פוד

רויאל באלי סרמיקס

כלי קרמיקה

מגזין X-net




עוד מתכונים בסדרה



 

רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו ב5 צבעים?

בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא



פוסטים קשורים

הצג הכול

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page